WordPress online

 Kreiranje baze podataka WordPress MySQL

Ako ste preskočili prethodna poglavlja i želite raditi online, najprije preuzmite WordPress na poveznici: http://hr.wordpress.org/

 

i raspakirajte instalacijski paket.

 

Kreiranje baze podataka i korisnika

Napravite bazu podataka za WordPress na web poslužitelju, kao i korisnika MySQL koji ima ovlasti pristupa i uređivanja baze rabeći cPanel ili phpMyAdmin. Prijavite se u svoj cPanel i kliknite na MySQL baze.

 

Izrada  teme WordPressa i rad na localhostu

Kreiranje datoteka

Svaka tema WordPressa se sastoji od nekoliko datoteka koje su  temelj za izgradnju složenijeg okvira. Za bolje upravljanje, programeri kreiraju dodatne mape za hosting multimedijskih sadržaja i skripti kojima se koristimo za temu. Najčešća mapa je images  koja se upotrebljava za pohranu zajedničkih ili često korištenih slika u temi. No, gdje stvoriti te datoteke unutar WordPressa? Sve teme se nalaze u mapi wp-content/themes. Dakle, prvo napravimo mapu na tomu mjestu. Možete dati smisleni naziv za ovu mapu koja je bliska nazivu same teme. Izradimo mapu s nazivom moja_tema. Pogledajmo osnovne i bitne datoteke koje moraju biti kreirane unutar ove mape: 

Wordpress

Krajem 20.-og i početkom 21. stoljeća sve veća potreba korisnika za pristupom raznolikom sadržaju putem Interneta dovela je do ubrzanog razvoja internetskih tehnologija. Internetske tehnologije su spoj mrežne infrastrukture i programskih rješenja koja omogućuju komunikaciju putem mreže Internet. Potreba za uvođenjem dinamičkog sadržaja u web aplikacije dovela je do razvoja složenih internetskih tehnologija.

Instalacija i konfiguriranje Apache web servera i MySQL

Postavljanje Apache web servera, priprema MySQL i PHP

Da bi instalirali Wordpress lokalno, na svoj kompjuter, trebamo preuzeti neki od programa koji će to omogućiti. Vjerojatno najpopularniji, a k tome besplatan i jednostavan za rad je Xampp, koji omogućuje instalaciju Apache web servera na lokalni kompjuter, i ujedno sadrži MySQL, PHP i Perl. Preuzmite Xampp i instalirajte.

Više članaka ...

Ocijenite sadržaj stranice:

Broj posjeta

2
Online

Srijeda, 27 Rujan 2023 22:50
Powered by CoalaWeb

Slanje materijala

 

Pozivaju se svi nastavnici općeobrazovnih i strukovnih predmeta u osnovnim i srednjim školama da se uključe u rad portala te nam pošalju svoje materijale za e-učenje, koje ćemo potom objaviti na našim stranicama.

 

Materijale šaljite na e-mail sdresu: eskola.ict4scf@gmail.com