Matematika u stripu

Iako mnogi to ne misle, ali kreativnost itekako možemo izraziti i u matematici. Umjesto opetovanog ispisivanja i vježbanja zadataka s cijelim brojevima zašto ne umijeće računanja s cijelim brojevima izraziti pomoću stripa?

Učenici 6. razreda nakon odrađene i svladane vještine računanja s cijelim brojevima za domaću zadaću dobili zadatak izraditi strip na temu cijelih brojeva. Opet, uz vrlo malo uputa, rečeno im je da puste mašti na volju.

Alat predložen za izradu zadatka ovaj put je bio https://www.makebeliefscomix.com/ , besplatni online alat za izradu stripova, e-knjiga, čestitki i slično. Ova web stranica pruža pregršt mogućnosti za učenike i učitelje, a može se iskoristiti u gotovo svim predmetnim područjima.

Strip je izazvao pravo oduševljenje kod učenika i radovi su zaista nešto posebno. Ali slika uvijek govori više od tisuću riječi pa pogledajte nekoliko stripova u nastavku.

 


Dodaj komentar

Broj posjeta

3
Online

Srijeda, 27 Rujan 2023 21:34
Powered by CoalaWeb

Slanje materijala

 

Pozivaju se svi nastavnici općeobrazovnih i strukovnih predmeta u osnovnim i srednjim školama da se uključe u rad portala te nam pošalju svoje materijale za e-učenje, koje ćemo potom objaviti na našim stranicama.

 

Materijale šaljite na e-mail sdresu: eskola.ict4scf@gmail.com